Tort dulce-acrişor cu portocale

tort cu portocale jpeg

Un tort cu portocale delicios, care reuşeşte să cuprindă savoarea acestor fructe zemoase. Încearcă-l şi tu şi vei vedea cât este de gustos.

Ingrediente

Pentru blat

3 ouă mari 250 g zahăr tos 240 ml lapte 120 ml ulei coaja rasă de la 1 portocală 230 g făină ½ linguriţă praf de copt ½ linguriţă bicarbonat de sodiu ½ linguriţă sare unt, pentru uns tava

Pentru cremă

250 g brânză de vaci, scursă

250 g frişcă

125 g zahăr

1 pliculeţ gelatină

zeama şi coaja de la 1 lămâie

felii de la 1 portocală, tăiate cubuleţe

Pentru decor

1 pliculeţ tort-gelee

sucul de la 1 portocală

felii de portocală

jeleuri colorate

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul. Ungi cu unt o tavă rotundă de tort, cu pereţii detaşabili, şi o tapetezi cu făină. Baţi ouăle cu zahărul până obţii o compoziţie omogenă. Încorporezi laptele, uleiul şi coaja de portocală. Separat, cerni făina şi o amesteci cu praful de copt, bicarbonatul şi sarea. Adaugi câte o lingură din compoziţia de făină în cea de ouă, amestecând bine de fiecare dată. Torni aluatul omogen în forma de tort şi îl dai la cuptor 45-55 de minute, până trece testul cu scobitoarea. Îl scoţi şi îl laşi la răcit în tavă.

Freci brânza de vaci cu zahărul, cu zeama şi coaja de lămâie. Prepari gelatina conform indicaţiilor de pe pachet. Între timp, baţi frişca de la frigider şi o combini cu brânza şi cu gelatina. Încorporezi cubuleţele de portocală şi omogenizezi. Când blatul s-a răcit complet, torni crema de brânză şi o nivelezi.

Alegi câteva felii de portocale şi le aşezi peste cremă. Prepari tortul-gelee cu sucul, conform indicaţiilor de pe ambalaj, şi îl torni peste fructe. Dai la frigider cel puţin 1 oră până când se întăreşte şi îl decorezi după imaginaţie.

Lichior de portocale

Lichior de portocale

Cocktail cu suc de portocale

Cocktail cu suc de portocale

Tort de portocale

Tort de portocale