Tort floare

profimedia 0200548890 jpeg

Ce motiv mai bun să prepari acest tort floare dacă nu venirea anotimpului cald şi a sărbătorii pascale?

De ce ai nevoie pentru tort floare

Pentru blat: ● 6 ouă ● 150 g făină ● 200 g z ahăr ● 1 praf de sare ● 1 lingură zeamă de lămâie Pentru cremă: ● 200 g zahăr ● 4 albuşuri ● 150 g zahăr pudră ● 1 linguriţă zeamă de lămâie ● 320 g unt ● 300 g piersici din compot, bine scurse Pentru decor: ● 50 g fulgi de cocos ● 100 g gem de piersici

Cum se prepară tortul floare

Separi gălbenuşurile  de albuşuri,vei avea nevoie de5 gălbenuşuri şi de 6 albuşuri. Cerni făina de două ori. Baţi albuşurile cu sarea până devin spumă. Adaugi 100 g de zahăr şi continui să mixezi. Torni zeama de lămâie şi mai mixezi un minut. Separat,baţi gălbenuşurile cu restul de zahăr până se deschid laculoare. Combini cele două compoziţii. Adaugi făina şi amesteci uşor, de sus în jos. Torni aluatul într-o tavă tapetată, sub formă de floare sau, dacă nu ai, într-o tavă obişnuită. Îl coci o oră, la 170 °C. În timpul coacerii, nu deschizi cuptorul .Când este gata, laşi blatul să se răcească aproximativ 4 ore.

Pentru cremă,  baţi cu o furculiţă  albuşurile cu zahărul, apoi aşezi vasul pe baie de aburi şi ţii până se topeşte, amestecând continuu. Ulterior, mixezi compoziţia pânădevine spumă, 10-15 minute, pui zeama de lămâie, untul tăiat bucăţele şi continui să mixezi. Vei obţine o cremă pufoasă. La final, încorporezi zahărul pudră.

Blatul răcit îl împarţi în două. Ungi prima felie cu jumătate din crema de unt. Peste cremă aşezi piersicile tăiate. Acoperi cu cealaltă bucată de blat. Pe mijlocul acestei bucăţi pui gemul de piersici. Îmbraci tortul, cu ajutorul unui poş, în restul de cremă şi-l decorezi după imaginaţie.