Tort glazurat cu nucă

1365266395 4106tort 20glazurat 20cu 20nuca jpeg

Ingrediente: Pentru blat: 8 ouă, 10 linguri zahăr, 6 linguri nucă măcinată, 6 linguri făină, 2 linguriţe cafea măcinată, 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu Pentru cremă: 200g nucă măcinată, 200g unt, 200g zahăr, 6 linguri lapte, 2 esenţe de rom Pentru sirop: 4 linguri zahăr, 50ml apă, 2 pliculeţe glazură din comerţ

Mod de preparare:

Număr porţii:6

Timp de preparare: 80min

Dificultate: medie

Baţi albuşurile spumă tare, adaugi zahărul în ploaie şi baţi până se topeşte zahărul. Pui gălbenuşurile rând pe rând, cafeaua, nuca şi încorporezi făina amestecată cu bicarbonatul. Torni compoziţia într-o tavă cu diametrul de 26 cm unsă şi tapetată cu făină şi o introduci în cuptorul încins 15-20 de minute.

Amesteci nuca cu laptele foarte fierbinte până devine o pastă. Freci untul cu zahărul şi esenţa de rom şi îl adaugi peste pasta de nuci. Tai blatul în două şi îl însiropezi cu un sirop făcut din 4 linguri de zahăr şi 50ml apă. Aşezi crema între cele două blaturi şi deasupra torni glazura de ciocolată preparată conform instruc ţiunilor de pe pachet. Decorezi cu bomboane sau aranjamente din lapte praf care se găsesc în comerţ sau după cum doreşti.

Alexandra, Braşov