Tort în formă de inimă

Tort in forma de inima jpeg

Cu siguranţă ai pe cineva care împlineşte anii. Reţeta asta este perfectă pentru un cadou dulce. O poţi încerca oricând şi servi alături de persoanele dragi.

Ingrediente:

3 foi aluat foitaj 1 pachet budincă de vanilie 500 ml frişcă lichidă coaja rasă de la o lămâie 200 g ciocolată neagră 1 lingură zahăr cireşe din compot unt (pentru uns)

Mod de preparare:

Dezgheţi foile de aluat. Eventual, dacă ai cu ce, le decupezi în formă de inimă. Încingi cuptorul. Coci fiecare foaie într-o tavă tapetată cu unt, până devine arămie. Le laşi deoparte să se răcească.

Prepari budinca de vanilie conform instrucţiunilor de pe ambalaj.  Baţi frişca împreună cu coaja rasă de lămâie, până se întăreşte. Topeşti ciocolata pe baie de aburi. Când s-a topit, o amesteci cu zahărul şi laşi deoparte. După ce s-a răcit, aşezi prima foaie şi ungi cu primul strat de budincă de vanilie. Peste, pui un strat de frişcă bătută şi apoi cireşe din compot.

Aşezi peste cealaltă foaie de aluat, presezi uşor şi pui un strat de budincă, unul de frişcă şi cireşe. Acoperi cu ultimul blat. Torni în fir foartea subţire ciocolata peste tort.

Poţi orna cu frişcă şi cireşe din compot.