Tort meringue
Invitaţii, dar şi membrii familiei cu siguranţă vor fi încântaţi de cât de apetisat arată acest tort. Iar gustul tortului meringue nu este mai prejos.
De ce ai nevoie pentru tort meringue
Pentru blat
330 g făină
1 praf de sare
2 linguri cacao
1 lingură praf de copt
1 lingură esenţă de vanilie
250 ml lapte
2 linguri oţet
180 g unt
350 g zahăr
2 ouă
2 linguri colorant alimentar roşu
Pentru bezea
4 albuşuri
220 g zahăr
1 praf de sare
Cum se prepară tort meringue
Amestecă într-un bol făina, sarea, cacaua şi bicarbonatul. În alt vas combini oţetul, laptele şi esenţa de vanilie. Freci untul cu zahărul până capătă o consistenţă cremoasă. Adaugi în unt ouăle unul câte unul, amestecând până se omogenizează. Încorporezi făina în unt, alternativ cu laptele şi amesteci pentru a nu se forma cocoloaşe. La final pui colorantul alimentar. Torni aluatul într-o tavă tapetată şi o dai la cuptor până trece testul scobitorii. Laşi la răcorit şi tai blatul în jumătate.
Baţi albuşurile cu un praf de sare şi cu zahărul până se întăresc. Pui jumătate din ele peste primul blat, pui cealată jumătate şi ornezi cu bezeaua rămasă.