Tort negresă
Ai observat, desigur, că, dacă este păstrată prea mult, ciocolata capătă urme albicioase pe suprafaţa ei, iar asta îi schimbă gustul. Cercetările arată că aceste urme sunt cauzate de grăsimile lichide din structura produsului. Acestea se eliberează în urma căldurii şi ajung la suprafaţa ciocolatei. Aici, cristalizează din nou. Pentru a evita fenomenul, păstrează ciocolata într-un loc uscat şi răcoros.
Ingrediente (1 tort)
200 g ciocolată neagră 4 ouă 200 g zahăr 150 g unt 50 g făină 50 g cacao
Mod de preparare
Topeşti ciocolata şi untul pe baie de aburi, amestecând continuu. Separat, mixezi ouăle cu zahărul aproximativ 5-7 minute, adaugi făina şi pudra de cacao. Această compoziţie o torni peste cea de ciocolată.
Aluatul obţinut îl torni într-o tavă tapetată şi-l dai la cuptorul preîncălzit 25-30 de minute. Este foarte important să nu-l ţii mai mult la cuptor pentru că se va întări pe interior şi nu-şi va mai păstra aspectul umed!
foto: profimedia