Tort „Pădurea Neagră“ cu cireşe

Azi ne-am hotărât să ne răsfăţăm! În adevăratul sens al cuvântului! Răsfăţul nostru de azi se cheamă tort „Pădurea neagră“ cu cireşe şi se adresează în primul rând celor care iubesc ciocolata, frişca şi cireşele.
Tort „Pădurea Neagră“ cu cireşe - Ingrediente
Pentru blat 210 g făină 55 g cacao 100 g unt 7 g praf de copt 6 g sare 300 g zahăr pudră 2 ouă o fiolă esenţă de vanilie 100 ml lapte
120 ml lichior de cireşe
115 g unt
420 g zahăr pudră
1 g sare
5 ml cafea tare
300 g cireşe curăţate
300 ml frişcă bătută
cireşe confiate
Tort „Pădurea Neagră“ cu cireşe - Mod de preparare
Pentru blat se amestecă întâi făina, cacaua, praful de copt şi o linguriţă cu sare. Separat, untul se freacă cu zahărul pentru a se obţine o cremă pufoasă în care se pun ouăle şi vanilia. Se unesc cele două compoziţii, cea uscată cu făină şi cea cu unt şi ouă. Se toarnă noul amestec într-o tavă rotundă, cu pereţi detaşabili, care se coace timp de 40 de minute.
Între timp se prepară umplutura. Untul se bate pentru a deveni spumos. Se adaugă zahărul, sarea şi cafeaua. Dacă crema iese prea tare se adaugă lapte. La final, se pun cireşele.
Blatul răcit se taie în trei, se însiropează cu lichior şi între blaturi se pune crema cu cireşe. Se îmbracă tortul cu frişcă şi se decorează cu cireşe confiate. Tortul „Pădurea neagră“ cu cireşe se dă la rece pentru 60 de minute înainte de servire.