Tort rapid cu căpşuni
Cine poate rezista tentaţiei unui tort delicios cu căpşuni? Se prepară rapid şi nu va rezista cu siguranţă prea mult timp în farfurii.
Ingrediente
Pentru blat
100 g făină 150 g zahăr 4 ouă 2 linguriţe zahăr vanilat 25 g amidon 3 linguri cacao 3 linguri apă fierbinte 2 linguriţe praf de copt
Pentru cremă
400 g smântână grasă
220 g mascarpone
120 g zahăr pudră
Pentru decor
400 g căpşuni
Mod de preparare
Pentru blatul de tort, mixezi ouăle cu apa la viteză mare, aproximativ 1 minut. Adaugi treptat zahărul. Separat, amesteci toate ingredientele uscate după care le încorporezi în cele umede. Mixezi totul la viteză mică.
Torni aluatul într-o tavă rotundă tapetată şi-l coci 30 de minute, la 160 °C. Pentru cremă, mixezi smântâna cu zahărul pudră. Adaugi brânza mascarpone şi baţi până obţii o compoziţie cremoasă. Tai aluatul în trei părţi egale pe care le ungi cu cremă şi le decorezi cu căpşunile tăiate felii. Dai tortul la frigider 3 ore.
Foto: Profimedia