Tort şarlotă fară blat

tortsarlota jpeg

Ingrediente: 3 plicuri gelatină (a câte 10 g),  100 ml apă,  2 linguri zahăr tos,  1 ou,  5 jumătăţi de piersică din compot,  câteva vişine/cireşe fără sâmburi, din compot,  150 g stafide,  50 ml vişinată/coniac Pentru frişcă:  500 ml frişcă lichidă,  1 cană zahăr tos, 200 g smântână grasă Pentru ornare:  frişcă albă,  nucă de cocos verde,  un pui/găină/iepuraş,  câteva arahide glazurate şi colorate în formă de ouă

Mod de preparare

Pui gelatina la hidratat în 100 ml de apă. Amesteci apoi gelatina hidratată cu cele 2 linguri de zahăr, oul bătut bine şi pui pe foc mic, amestecând continuu, până se dizolvă zahărul, dar având grijă să nu ajungă la fierbere pentru că „se taie” gelatina. Laşi la răcit.

, baţi cu mixerul frişca lichidă împreună cu zahărul şi amesteci cu smântână. Pui stafidele la hidratat în cei 50 ml de vişinată/ coniac şi le laşi aproximativ 30 de minute.

Scoţi din compot vişinele/cireşele şi jumătăţile de piersici şi le pui la scurs într-o sită.

Când gelatina s-a răcit, o amesteci cu frişca bătută (nu uita să opreşti cam o cană de frişcă pentru ornat) şi cu stafidele scurse.

(eu am folosit o formă de inimioară), o tapetezi cu folie alimentară, torni 1/2 din compoziţia obţinută, apoi aşezi jumătăţile de piersici din loc în loc cu scobitura în sus şi vişinele/cireşele după bunul plac.

Acoperi cu restul de compoziţie, nivelezi şi dai la rece până a doua zi.

Răstorni tortul cu grijă pe platou, îl îmbraci în frişcă albă, apoi presari fulgii de cocos verzi şi aşezi decoraţiile.

Patricia Iordache, Cernavodă, judeţul Constanţa