Tort Sofia, reţeta

Fiecare fetiţă visează să devină prinţesă, dar o poţi face să se simtă ca o mică prinţesă de ziua ei de naştere cu acest tort. Învaţă care este reţeta pentru tort Sofia!
De ce ai nevoie pentru tort Sofia, reţeta
Pentru blat
8 ouă
8 linguri zahăr
8 linguri făină
1 praf de sare
Pentru cremă
700 smântână
300 g zahăr
300 g cremă de ciocolată
colorant alimentar mov
Pentru sirop
300 ml apă
150 g zahăr
esenţă de rom
1 păpuşă Sofia
Cum se prepară tort prinţesa Sofia, reţeta
Separi ouăle şi baţi albuşurile spumă tare împreună cu un praf de sare. Freci gălbenuşurile cu zahărul şi încorporezi făina. La final pui bezeaua şi torni compoziţia într-o tavă rotundă de tort. Dai la cuptor până trece testul scobitorii şi-l laşi la răcorit, înainte să-l tai în trei felii
Pentru sirop, pui apa la încălzit, adaugi zahărul şi esenţă de rom după gust. După ce s-a topit zahărul, dai deoparte. Baţi smântâna cu zahărul, până obţii frişcă. Decupezi uşor mijlocul fiecarei felii, cât să încapă o păpuşă mică. Însiropezi prima felie şi o ungi cu cremă de ciocolată. Aşezi a doua felie, o însiropezi şi întinzi frişcă. Deasupra pui ultima felie însiropată.
Dezbraci păpuşa o înveleşti în folie alimentară, înafară de cap şi pui colorant mov în frişca rămasă. Înfigi păpuşa în tort până la mijloc. Torni frişca în poş şi decorezi tortul şi păpuşa, ca şi cum ar fi îmbrăcată cu o rochie din frişcă.
Sursa foto http://www.3littlegreenwoods.com