Tort Tiramisu. Reţeta clasică italiană

Din celebra prăjitură italiană se poate face un tort demn de ocaziile festive, dar nu numai. În plus este răcoros, numai bun pentru zilele caniculare când vrei să mănânci ceva dulce.
De ce ai nevoie pentru tort Tiramisu
Pentru blat
6 ouă
200 g zahăr
1 linguriţă esenţă de vanilie
200 g făină, pentru patiserie
4 linguri unt, topit
100 ml apă fierbinte
2 linguriţe cafea pudră
1 linguriţe brandy
2 linguri zahăr pudră
Pentru cremă
100 g zahăr pudră
50 ml vin Marsala
500 g mascarpone
200 g frişcă, rece
Pentru decor
200 g cremă de brânză
150 g zahăr pudră
300 g frişcă
2 linguriţe cacao
Cum se prepară tortul Tiramisu
Pentru blat, dai drumul la cuptor şi tapetezi o formă rotundă de tort, cu inel detaşabil.
Mixezi ouăle cu zahărul şi esenţa de vanilie până când îşi dublează volumul şi capătă o consistenţă cremoasă. Încorporezi un sfert din cantitatea de făină, apoi pui treptat şi restul, amestecând uşor. Pui untul şi torni compoziţia în formă. O ţii la cuptor până când trece testul scobitorii, apoi laşi blatul la răcit.
Amesteci apa cu zahărul pudră, cafeaua şi brandy. Tai blatul în trei felii egale.
Pentru cremă, mixezi mascarpone cu frişca rece bătută, adaugi vinul şi zahărul. Însiropezi fiecare felie cu siropul preparat anterior şi o ungi cu cremă de mascarpone, apoi le suprapui.
Pentru decor, mixezi crema de brânză cu zahărul, adaugi frişca şi omogenizezi. Îmbraci tortul în cremă, apoi restul o pui în poş şi decorezi tortul după imaginaţie. Presari, la final, cacao şi ţii tortul la rece.