Tort Tiramisu. Reţeta clasică italiană

tort jpeg

Din celebra prăjitură italiană se poate face un tort demn de ocaziile festive, dar nu numai. În plus este răcoros, numai bun pentru zilele caniculare când vrei să mănânci ceva dulce.

De ce ai nevoie pentru tort Tiramisu

Pentru blat

6 ouă

200 g zahăr

1 linguriţă esenţă de vanilie

200 g făină, pentru patiserie

4 linguri unt, topit

100 ml apă fierbinte

2 linguriţe cafea pudră

1 linguriţe brandy

2 linguri zahăr pudră

Pentru cremă

100 g zahăr pudră

50 ml vin Marsala

500 g mascarpone

200 g frişcă, rece

Pentru decor

200 g cremă de brânză

150 g zahăr pudră

300 g frişcă

2 linguriţe cacao

Cum se prepară tortul Tiramisu

Pentru blat, dai drumul la cuptor şi tapetezi o formă rotundă de tort, cu inel detaşabil.

Mixezi ouăle cu zahărul şi esenţa de vanilie până când îşi dublează volumul şi capătă o consistenţă cremoasă. Încorporezi un sfert din cantitatea de făină, apoi pui treptat şi restul, amestecând uşor. Pui untul şi torni compoziţia în formă. O ţii la cuptor până când trece testul scobitorii, apoi laşi blatul la răcit.

Amesteci apa cu zahărul pudră, cafeaua şi brandy. Tai blatul în trei felii egale.

Pentru cremă, mixezi mascarpone cu frişca rece bătută, adaugi vinul şi zahărul. Însiropezi fiecare felie cu siropul preparat anterior şi o ungi cu cremă de mascarpone, apoi le suprapui.

Pentru decor, mixezi crema de brânză cu zahărul, adaugi frişca şi omogenizezi. Îmbraci tortul în cremă, apoi restul o pui în poş şi decorezi tortul după imaginaţie. Presari, la final, cacao şi ţii tortul la rece.

Sursa https://bakingamoment.com

https://bakingamoment.com