Tort Trunchi de ciocolată

DSCN0677 jpeg

Această reţetă am primit-o de la cititoarea noastră Anca Noroc. Vă mulţumim! Aşteptăm şi reţetele voastre la adresa retete@click.ro!

Ingrediente:

Pentru blat: 8 ouă 8 linguri de zahăr 3 linguri de faină 100 gr nuci măcinate (6 linguri)

Pentru cremă:

250gr unt

250 gr zahăr

4 ouă întregi

50 gr cacao

zahaă vanilat

Mod de preparare:

Se freacă gălbenuşurile cu zahărul până se albeşte compoziţia şi cade sub formă de panglici. Se adaugă făina, nucile şi la urmă albuşul bătut spumă. Se unge o tavă cu unt şi se tapetează cu faină, se toarnă compoziţia şi se coace la foc potrivit.

Când este gata, se răstoarnă peste un prosop ud şi stors foarte bine (de preferat sintetic-pt a nu se lipi blatul), se rulează şi se dă la rece pana a 2 a zi când se umple cu cremă. Se amestecă ouăle cu zahărul la foc foarte mic, amestecând continuu până se îngroaşă compoziţia .

Se răceşte şi se adaugă apoi zahărul vanilat şi treptat untul moale aproape spumă (amestecat cu lingura până se formează o cremă).

O jumătate din cremă se amestecă cu cacao iar cealaltă jumătate cu nuca pregătită din timp în felul acesta: 100 gr zahăr ars se toarnă peste 100 gr nuci întregi (nemăcinate). Când se răceşte, se zdrobeşte cu sucitorul sau robotul. Când este gata, se unge blatul şi se rulează.

Cu cealaltă jumătate de cremă, cea cu cacao, se ornează tortul.