Tort unicorn. Cel mai frumos cadou pentru o petrecere aniversară
Cu toate că unicornii sunt făpturi mistice, tortul unicorn pe care ţi-l prezentăm astăzi este cât se poate de real şi delicios. Copiii adoră lucrurile colorate şi vesele, cu atât mai mult când vine vorba despre deserturi. Acest tort unicorn poate costa şi peste 300 de lei în cofetării, însă dacă îl prepari acasă poţi scăpa de multe costuri. Instrucţiunile sunt clare şi cu puţină răbdare vei reuşi să realizezi un tort care va strânge multe amintiri peste ani şi ani.
Ingrediente:
Blat: 150 g făină 110 g făină integrală 1 ½ linguriţă de praf de copt 1 linguriţă de sare 90 g unt 400 g zahăr granulat ½ ceaşcă de ulei de floarea-soarelui 1 lingură de extract de vanilie 3 ouă şi 4 gălbenuşuri de ou 120 g de lapte bătut 130 g frişcă lichidă
Pentru glazura cu cremă de brânză
250 g unt, la temperatura camerei
500 g zahăr pudră
400 g cremă de brânză
1 linguriţă extract de vanilie
Pentru cremă:
400 g unt, la temperatura camerei
200 g zahăr cu glazură
1 linguriţă extract de vanilie
colorant alimentar roz
Pentru decor
bezele colorate
bomboane
corn de unicorn din pastă de zahăr
flori din pastă de zahăr sau marţipan
bombonele pentru decor
Mod de preparare tort unicorn:
Într-un castron, cerne ambele făine, praful de copt şi sare. Amestecă cu o lingură.
Într-un mixer, bateţi untul şi zahărul timp de 5 minute folosind ataşamentul cu paletă, până când este deschis la culoare şi pufos.
Adăugaţi uleiul de floarea soarelui şi bateţi cu viteză redusă.
Adăugaţi ouăle şi gălbenuşurile de ou, câte unul câte unul, aşteptând ca fiecare adăugare să fie complet încorporată înainte de pune următorul ou.
Bateţi cu atenţie şi răzuiţi părţile laterale ale bolului cu o spatulă pentru a trage în jos tot amestecul.
Se adaugă extractul de vanilie şi se amestecă bine.
Se adaugă amestecul de făină în 3 tranşe şi laptele bătut în 2 tranşe. Se amestecă după fiecare adăugare.
Înainte de adăugarea tranţei finale de făină, scoateţi vasul mixerului de pe suport. Adăugaţi făina şi amestecaţi uşor cu o spatulă.
Nu amestecaţi prea mult, pentru ca tortul să se iasă aerat şi pufos.
Preîncălziţi cuptorul la 180 °.
Între timp, într-un castron, frişca lichidă. Adăugaţi-le la aluatul de prajitură şi amestecaţi uşor cu o spatulă de silicon.
Puneţi aluatul în 2 tăvi de 20 cm tapetate cu foaie de copt. Împărţiţi amestecul între ele.
Coaceţi timp de 35-40 de minute.
Când este gata, scoateţi-le din cuptor şi lăsaţi-le să se răcească pe un grilaj. Scoateţi blaturile însă cu tot cu foaia de copt. Lăsaţi-le să se răcească complet, astfel încât să fie pregătite pentru asamblare.
Pentru glazura cu cremă de brânză
În vasul mixerului, bateţi untul timp de 5 minute, folosind braţul cu palete, până când este pufos.
Adăugaţi treptat zahărul pudră şi bateţi până este pufos. Adăugaţi crema de brânză şi extract de vanilie. Amestecă pentru a încorpora toate ingredientele. Împărţiţi crema în 4 părţi egale.
Pentru glazura decorativă
În bolul mixerului, bateţi untul şi zahărul pudră timp de 2-3 minute cu ataşamentul cu palete.
Încetiniţi viteza mixerului şi bateţi timp de 5-7 minute, până devine pufos. Adăugaţi extractul de vanilie şi bateţi timp de 1 minut. Scoateţi vasul mixerului din stativ.
Puteţi culora glazura decorativă cu coloranţi alimentari sau suc de zmeură.
Când blaturile s-au răcit, tăiaţi-le în jumătate, în lungime, astfel încât să puteţi avea 4 straturi.
Acestea vor fi destul de umede, dar puteţi să le stropiţi cu un sirop simplu înainte de a asambla tortul.
Asamblarea
Luaţi un suport de tort şi plasaţi primul strat de tort. Cel mai bine este să folosiţi una din cele două blaturi din partea de jos.
Răspândiţi ¼ din crema de brânză peste ea.
Acoperiţi cu un alt strat de tort şi continuaţi acelaşi proces până când finalizaţi tortul.
Puneţi un strat lejer de cremă de brânză peste toate straturile şi răciţi-l până se îngroaşă, astfel încât să puteţi adăuga glazura decorativă
Puteţi crea cornul de unicorn cu pastă de zahăr sau puteţi vopsi con de îngheţată cu vopsea comestibilă.
Decorul:
Decoreaza tortul unicorn cu bezele colorate, bomboane, bombonele colorate, cornul din pasta de zahar şi florile din marţipan sau pastă de zahăr. Lăsaţi tortul la rece pentru minim 8 ore înainte de servire.