Tortilla cu caşcaval afumat

Tortilla Rolls with Smoked Cheese and Ham jpeg

Dacă îţi place caşcavalul afumat, încearcă o reţetă de tortilla, în care îl combini cu felii de şuncă şi cremă de brânză, pentru o gustare delicioasă.

Tortilla cu caşcaval afumat - Ingrediente

Pentru umplutură:

6 linguri cu cremă de brânză

9 felii de şuncă

salată verde

3 roşii

150 g caşcaval afumat

Pentru lipii

1 ceaşcă cu apă călduţă

2 linguriţe drojdie uscată

3 ceşti făină

2 linguriţe sare

2 linguri ulei

Mod de preparare

Pentru lipii, amesteci apa şi drojdia şi le laşi să stea câteva minute. Adaugi făina, sare şi puţin ulei. Amesteci până obţii când aluatul devine sfărâmicios.

Frămânţi aluatul pe o suprafaţă pudrată cu făină, până devine elastic. Laşi aluatul la crescut 2 ore, până îşi dublează volumul. Rupe din aluat 8 bucăţi şi dă-le o formă cu făcăleţul. Pui lipiile la cuptor, la maxim 220°, 3 minute, până când se umflă.

Ungi lipiile cu cremă de brânză şi pui deasupra feliile de şuncă şi de caşcaval, împreună cu roşiile tăiate. Ruleazi lipiile şi le fixezi cu scobitori.

Foto: Profimedia