Turtă dulce

omuleti de turta dulce jpeg

Unul dintre dulciurile specifice Crăciunului, turta dulce care a cucerit generaţii de copii de-a rândul cu gustul său aromat.

De ce ai nevoie pentru turtă dulce

140 g făină

30 g zahăr brun

30 ml ulei

30 g miere

1 ou

1 praf de sare

½ lingură praf de copt

1 lingură coajă de lămâie

lapte

2 linguriţe scorţişoară

½ linguriţă nucşoară

1/2 linguriţă cuişoare

½ linguriţă ghimbir

bomboane, pentru decorat

Cum se prepară turtă dulce

Combini zahărul brun cu uleiul, mierea, coaja de portocală, sarea şi toate mirodeniile, amesteci şi laşi 5 minute să se amestece aromele. Adaugi oul, făina şi praful de copt, lapte cât cuprinde şi frămânţi până se omogenizează. Întinzi o foaie de aproximativ 5-6 cm grosime, din care decupezi ce forme de turtă dulce doreşti. Le aşezi într-o tavă cu hârtie de copt şi le coci 13-15 minute în cuptorul preîncăzlit. După ce s-au răcorit le decorezi după preferinţe cu bomboane.