Turtă dulce
Unul dintre dulciurile specifice Crăciunului, turta dulce care a cucerit generaţii de copii de-a rândul cu gustul său aromat.
De ce ai nevoie pentru turtă dulce
140 g făină
30 g zahăr brun
30 ml ulei
30 g miere
1 ou
1 praf de sare
½ lingură praf de copt
1 lingură coajă de lămâie
lapte
2 linguriţe scorţişoară
½ linguriţă nucşoară
1/2 linguriţă cuişoare
½ linguriţă ghimbir
bomboane, pentru decorat
Cum se prepară turtă dulce
Combini zahărul brun cu uleiul, mierea, coaja de portocală, sarea şi toate mirodeniile, amesteci şi laşi 5 minute să se amestece aromele. Adaugi oul, făina şi praful de copt, lapte cât cuprinde şi frămânţi până se omogenizează. Întinzi o foaie de aproximativ 5-6 cm grosime, din care decupezi ce forme de turtă dulce doreşti. Le aşezi într-o tavă cu hârtie de copt şi le coci 13-15 minute în cuptorul preîncăzlit. După ce s-au răcorit le decorezi după preferinţe cu bomboane.