Turtă dulce glazurată

turta dulce glazurata jpeg

Printre picături, printre numeroasele bunătăţi pregătite pentru masa de Crăciun, poţi prepara câteva fursecuri, gustări cu care să îţi întâmpini invitaţii. Turta dulce glazurată este exact acest desert potrivit pentru o cană cu ceai fierbinte, într-o zi friguroasă pe care o petreci acasă alături de cei dragi.

Turtă dulce glazurată - Ingrediente (8 porţii)

Pentru turta dulce 2 căni făină 100 g zahăr 4-5 linguri miere 2 ouă 1 gălbenuş 100 g unt 1 praf de copt 1 lingură scorţişoară

1 cană zahăr pudră

3 albuşuri

1 linguriţă esenţă de vanilie

3 linguri zeamă de lămâie

Turtă dulce glazurată - Mod de preparare

Mixezi ouăle întregi şi gălbenuşul, adaugi zahărul şi mierea şi continui să mixezi până devine o compoziţie spumoasă. Topeşti untul separat şi-l încorporezi în compoziţie, adaugi făina cernută cu praful de copt şi scorţişoara şi frămânţi un aluat potrivit de tare. Îl înveleşti în folie alimentară şi-l laşi la frigider o oră.

Presari făină pe masă şi întinzi aluatul într-o foaie mai grosuţă. Tai aluatul cu o formă inimioară şi le aşezi într-o tavă tapetată cu hârtie specială de copt. Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mic, pentru 15-20 de minute. Le laşi să se răcească.

Baţi albuşurile spumă cu zahărul pudră, adaugi zeama de lămâie şi esenţa de vanilie şi mai mixezi un minut. Introduci inimioarele de turtă dulce în glazură şi le pui la uscat pe un grătar.