Turtă dulce. Reţetă tradiţională
Reţeta clasică de turtă dulce poate fi preparată cu uşurinţă dacă respecţi gramajele.
Ai nevoie de (1 tavă)
Pentru aluat 250 g făină 1 linguriţă praf de copt 5 g praf de ghimbir ½ linguriţă cacao 1 linguriţă scorţişoară 5 g nucşoară 75 g unt moale 75 ml miere 75 g zahăr brun 75 ml apă 1 ou
1 albuş de ou
100 g zahăr pudră
1 lingură zeamă lămâie
Mod de preparare
Amesteci făina, praful de copt, ghimbirul, cacaua, scorţişoara şi nucşoara. Separat, combini untul, mierea, zahărul, apa şi oul. Adaugi ingredientele uscate şi amestecate. Baţi până obţii un aluat moale pe care îl laşi 2 ore la frigider. Îl întinzi în foaie subţire şi decupezi în ce forme vrei. Le aşezi într-o tavă tapetată. Laşi în cuptor până când s-au rumenit puţin pe fund. Dai deoparte. Prepari glazura bătând albuşul spumă, adaugi zahărul şi zeama de lămâie. Continui să baţi câteva minute, apoi ungi fiecare biscuit.