Turte de post cu ceapă verde

Ceapa verde este una dintre bucuriile primăverii, fiind foarte bogată în vitamina C, fibre, acid folic, vitamina B6 şi magneziu şi totodată săracă în grăsimi saturate. Întăreşte sistemul imunitar, scade glicemia şi are proprietăţi antiinflamatorii, de aceea în perioada postului dar nu numai, poate fi folosită din abundenţă în multe feluri de mâncare. Turtele cu ceapă verde sunt ideale ca şi gustare uşoară sau atunci când renunţi la carne şi lactate.
De ce ai nevoie pentru a pregăti turte cu ceapă verde
8-10 fire ceapă verde
1 lingură de sare
400 g făină
100 ml ulei
250 ml apă fiebinte
sos picant, dupa gust
Cum pregăteşti turtele cu ceapă verde
Pui făina într-un vas şi torni peste ea apă fiartă. Amesteci conţinutul cu o lingură cât este fierbinte. După ce s-a răcit, îl frămânţi şi laşi 45 de minute să se înmoaie bine. Întinzi foi cât mai subţiri din aluat. Le ungi cu ulei şi presari peste ele ceapa verde tăiată mărunt şi sare. Rulezi fiecare foaie în melcişori, apoi le întinzi din nou şi formezi tarte groase, de aproximativ 5 milimetrii. Le rumeneşti în puţin ulei, 3-4 minute, pe fiecare parte, până capată o culoare aurie. Le serveşti calde cu sos picant, daca doreşti.
Sursa http://www.thekitchn.com