Turte picante

1366892483 1748turte 20picante jpeg

Ingrediente:

5 ouă, 3 linguri ulei, 150 g telemea de oi, 2 linguri smântână, 1 lingură pătrunjel verde tocat, 1 praf de nucşoară, piper

Pentru garnitură: 2 roşii mari, 200 g brânză mozzarella, frunze de pătrunjel tocat, frunze de busuioc

Număr porţii: 2 Timp de preparare: 30 min Dificultate: mică

Mod de preparare:

Baţi ouăle împreună cu telemeaua rasă, amesteci cu smântâna şi condimentezi cu pătrunjel verde tocat, un praf de nucşoară şi piper proaspăt măcinat. Încălzeşti uleiul în tigaie şi torni cu polonicul din compoziţia de omletă forme rotunde cu diametrul de 5 cm fiecare.

Le rumeneşti pe ambele părţi şi le aşezi într-o formă termorezistentă. Garniseşti fiecare omletă cu câte o felie rotundă de roşie, presari pătrunjel verde tocat şi introduci forma la cuptor pentru aproximativ 10 minute. Către final aşezi pe fiecare omletă o bucată de mozzarella. Se servesc calde, ornate cu busuioc.