Usturoi murat

IBR 2080530 jpeg

Ne-am obişnuit să punem la murat gogoşari, gogonele, varză ori conopidă. Ce-ar fi să încercăm de dat aaceasta să punem şi usturoi la murat?

2 borcane Preparare: 70’ Dificultate: mică

Ingrediente

400 g usturoi

250 ml oţet de vin

2 ardei iuţi roşii (sau 3 linguriţe de fulgi de ardei iute)

100 ml vin alb

2-3 linguriţe de sare grunjoasă

2-3 linguriţe de zahăr

Mod de preparare

Cureţi usturoiul bine şi tai ardeii iuţi feliuţe subţiri. Între timp, pui oţetul cu zahărul, sarea şi vinul la fiert. Laşi să dea în câteva clocote, după care iei vasul de pe foc.

Adaugi căţeii de usturoi în amestecul de oţet şi îi laşi cel mult 2 minute. Scoţi usturoiul cu o paletă, îi aşezi în borcane, pui feliuţele de ardei, apoi torni lichidul fierbinte.

Acoperi borcanele şi le laşi încă 5-10 minute într-un vas mai mare cu apă fierbinte. După ce s-au răcit complet le depozitezi în loc răcoros.

Sfat: Lasă usturoiul 1 minut în apă clocotită şi se va curăţa mai uşor.

sursa foto: Photoland