Usturoi murat

IBR 2080530 jpeg

Ne-am obişnuit să punem la murat gogoşari, gogonele, varză ori conopidă. Ce-ar fi să încercăm de dat aaceasta să punem şi usturoi la murat?

2 borcane Preparare: 70’ Dificultate: mică

Ingrediente

400 g usturoi

250 ml oţet de vin

2 ardei iuţi roşii (sau 3 linguriţe de fulgi de ardei iute)

100 ml vin alb

2-3 linguriţe de sare grunjoasă

2-3 linguriţe de zahăr

Mod de preparare

Cureţi usturoiul bine şi tai ardeii iuţi feliuţe subţiri. Între timp, pui oţetul cu zahărul, sarea şi vinul la fiert. Laşi să dea în câteva clocote, după care iei vasul de pe foc.

Adaugi căţeii de usturoi în amestecul de oţet şi îi laşi cel mult 2 minute. Scoţi usturoiul cu o paletă, îi aşezi în borcane, pui feliuţele de ardei, apoi torni lichidul fierbinte.

Acoperi borcanele şi le laşi încă 5-10 minute într-un vas mai mare cu apă fierbinte. După ce s-au răcit complet le depozitezi în loc răcoros.

Sfat: Lasă usturoiul 1 minut în apă clocotită şi se va curăţa mai uşor.

sursa foto: Photoland



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg