Varză călită cu cârnaţi

Ingrediente: 1 varză murată, 400 g cârnaţi afumaţi, 1 ceapă, 2 linguri pastă de roşii, 2 foi de dafin, 50 ml ulei, 1 linguriţă cimbrişor uscat, ½ linguriţă mărar uscat, piper boabe
Mod de preparare: Timp de preparare: 1h 20 min Numar portii: 4 Complexitate: usoara
Speli varza în mai multe ape să se desăreze, o storci de apă, apoi o tai fideluţă Speli varza în mai multe ape să se desăreze, o storci
de apă, apoi o tai fideluţă şi o căleşti în ulei, împreună cu ceapa tocată mărunt.
Amesteci continuu să nu se prindă. Când varza este bine pătrunsă, adaugi foile de dafin, cimbrişorul, mărarul uscat, piper boabe, după gust, pasta de roşii şi o introduci în cuptor să scadă şi să se rumenească.
Separat, tai cârnaţii felii, îi prăjeşti într-o tigaie antiadezivă şi apoi îi aşezi peste varză. Amesteci feliile de cârnaţi cu varza şi laşi totul la cuptor încă 15 minute să se amestece aromele. Serveşti varza caldă, cu mămăliguţă.