Varză călită cu cârnaţi. Cea mai bună reţetă.

varza calita carnati jpeg

Sărbătorile au trecut şi în multe frigidere încă se mai găsesc cârnaţi pregătiţi la Crăciun. Ei se pot consuma în multe feluri, nu doar simpli, prăjiţi. O variantă este varză călită cu cârnaţi.

Ingrediente pentru varză călită cu cârnaţi

1 varză murată 400 g cârnaţi afumaţi 1 ceapă 2 linguri pastă de roşii 2 foi de dafin 50 ml ulei 1 linguriţă cimbrişor uscat ½ linguriţă mărar uscat piper boabe

Mod de preparare al reţetei de varză călită cu cârnaţi

Speli varza în mai multe ape să se desăreze, o storci de apă, apoi o tai fideluţă şi o căleşti în ulei, împreună cu ceapa tocată mărunt. Amesteci continuu să nu se prindă. Când varza este bine pătrunsă, adaugi foile de dafin, cimbrişorul, mărarul uscat, piper boabe, după gust, pasta de roşii şi o introduci în cuptor să scadă şi să se rumenească.

Separat, tai cârnaţii felii, îi prăjeşti într-o tigaie antiadezivă şi apoi îi aşezi peste varză. Amesteci feliile de cârnaţi cu varza şi laşi totul la cuptor încă 15 minute să se

amestece aromele. Serveşti varza călită cu cârnaţi alaturi de o cu mămăliguţă.

Dacă aveţi întrebări legate de mosul de preparare al reţetei de varză călită cu cârnaţi, postaţi-le în secţiunea de comentarii de mai jos.

Spaghete cu spanac şi roşii

Spaghete cu spanac şi roşii

Ciorbă de păstăi cu smântână

Ciorbă de păstăi cu smântână

Clătite umplute cu piept de pui şi ciuperci

Clătite umplute cu piept de pui şi ciuperci