Varză călită cu carne de porc

varza carne porc shutterstock 68872225 jpeg

Ai suflat ceva vreme în varză, s-a acrit bine, iar acum a venit rândul ei să arate ce poate face şi al tău să fii provocat la prepararea celei mai bune retete de varza călita cu carne de porc.

Ingrediente

500 g carne de porc 1 varză murată 2 linguri ulei (sau untură de porc) 1 linguriţă cimbru uscat boia de ardei dulce piper proaspăt râşnit 200 ml smântână

Cum se prepară

Se porţionează carnea, se prăjeşte cu puţin ulei (sau cu untură de porc topită), la foc iute, până începe să-şi schimbe culoarea. Se dă focul mai mic, se condimentează cu piper proaspăt râşnit, după gust, se acoperă cu capac şi se lasă să fiarbă înăbuşit, în zeama lăsată de carne. Se mai adaugă din când în când câte puţină apă caldă, până când carnea este bine pătrunsă.

Între timp, se scurge varza de zeamă, se taie fideluţă şi se adaugă peste carne. Se căleasc împreună, amestecând mereu să nu se prindă. Se adaugă cimbrul uscat şi se fierb înăbuşit încă 35 de minute. Se mai amestecă din când în când.

Varza călita cu carne de porc se serveşte caldă, garnisită cu boia de ardei dulce şi cu smântână.

Chiftele cu varza calita

Chiftele cu varza calita

Ciorba ruseasca de varza murata

Ciorba ruseasca de varza murata

Clatite umplute cu varza murata

Clatite umplute cu varza murata

sursa foto: Shutterstock