Varză călită cu ceafă afumată
Pentru această reţetă, noi am folosit ceafă de porc afumată în locul celebrului ciolan afumat. Dar tu poţi folosi ce carne vrei! Aşa că am obţinut o oală mare de varză călită cu ceafă de porc, cu care i-am răsfăţat pe toţi prietenii noştri!
Varză călită cu ceafă afumată - Ingrediente (4 porţii)
1 varză murată 300 g ceafă de porc afumată 100 g măsline 4 linguri ulei rozmarin uscat cimbru uscat sare piper
Varză călită cu ceafă afumată - Mod de preparare
Tai varza fideluţă, o speli în mai multe ape calde pentru a se desăra, apoi o scurgi de apă şi o căleşti în uleiul bine încins, amestecând permanent, până începe să se rumenească uşor.Separat, tai ceafa de porc felii subţiri cu care tapetezi fundul unei forme termorezistente. Deasupra adaugi varza călită, măslinele fără sâmburi, presari condimentele, după gust, acoperi cu capac şi introduci în cuptorul bine încins pentru aproximativ 20 de minute. O serveşti caldă, cu mămăliguţă.