Varză călită cu ciolan afumat

varza calita cu ciolan afumat jpeg

Mmmm...numai când ne-am gândit la această reţetă de varză călită cu ciolan afumat şi ne-a venit să salivăm. Credem că aşa vi s-ar fi întâmplat şi vouă în cazul nostru. Acum că v-am făcut poftă nu vă rămâne decât să vă apucaţi de treabă. Aveţi nevoie ca, de o oră şi jumătate pentru a o pregăti, dar rezultatul va fi de-a dreptul apetisant.

Varză călită cu ciolan afumat - Ingrediente (4 porţii)

1 varză murată 2 cepe 2 ciolane mici de porc afumate 3 cartofi potriviţi boia de ardei 2 foi de dafin 3 linguri ulei frunze de salvie sare piper

Varză călită cu ciolan afumat - Preparare

Tai varza fideluţă, o speli în mai multe ape calde pentru a se desăra, o scurgi de apă, storcând-o cât mai bine. Tai ceapa mărunt, o înăbuşi în ulei bine încins până se înmoaie. Adaugi varza şi laşi totul să fiarbă la foc mic.Fierbi ciolanele separat, 5-6 minute, arunci apa, adaugi ciolanele în vasul cu varză, împreună cu cartofii curăţaţi de coajă, dar păstraţi întregi. Adaugi puţină apă caldă, boia de ardei, frunze de dafin, sare şi piper, după gust. Acoperi vasul cu capac şi îl introduci în cuptor pentru aproximativ 25-30 de minute. Serveşti varza caldă, garnisită cu frunze de salvie.