Varză călită cu şunculiţă, reţeta rapidă
Când vine sezonul rece parcă simţi nevoia mâncărurilor cu mai multe calorii. Îţi poţi face pofta din când în când, mai ales dacă este vorba de o porţie de varză călită cu şunculiţă.
De ce ai nevoie pentru varză călită
1 varză medie
100 g şunculiţă afumată
1 ceapă
2 căţei de usturoi
2 linguri ulei
sare
piper
150 g smântână, opţional
mărar
Cum se prepară varza călită
Încingi uleiul într-o cratiţă şi căleşti şunculiţa tocată până devine uşor crocantă, apoi o scoţi, dar păstrezi grăsimea în cratiţă. Adaugi ceapa şi usturoiul tocate şi le laşi până când se rumenesc. Toci varza, o freci cu sare şi o adaugi în cratiţă. Acoperi şi laşi varza să fiarbă până când se înmoaie, amestecând constant. Adaugi şunculiţa şi dacă vrei, smântâna. Mai ţii pe foc câteva minute, apoi dai deoparte. Serveşti varza cu mărar tocat.