Varză călită cu şunculiţă, reţeta rapidă

varza jpeg

Când vine sezonul rece parcă simţi nevoia mâncărurilor cu mai multe calorii. Îţi poţi face pofta din când în când, mai ales dacă este vorba de o porţie de varză călită cu şunculiţă.

De ce ai nevoie pentru varză călită

1 varză medie

100 g şunculiţă afumată

1 ceapă

2 căţei de usturoi

2 linguri ulei

sare

piper

150 g smântână, opţional

mărar

Cum se prepară varza călită

Încingi uleiul într-o cratiţă şi căleşti şunculiţa tocată până devine uşor crocantă, apoi o scoţi, dar păstrezi grăsimea în cratiţă. Adaugi ceapa şi usturoiul tocate şi le laşi până când se rumenesc. Toci varza, o freci cu sare şi o adaugi în cratiţă. Acoperi şi laşi varza să fiarbă până când se înmoaie, amestecând constant. Adaugi şunculiţa şi dacă vrei, smântâna. Mai ţii pe foc câteva minute, apoi dai deoparte. Serveşti varza cu mărar tocat.

Sursa https://www.themediterraneandish.com

https://www.themediterraneandish.com