Varză cu carne de porc. Preparatul cu care poţi cuceri pe oricine

Varza poate fi mâncată în orice perioadă a anului. Crudă, murată, congelată sau deshidratată, este un adevărat rezervor de vitamine şi de minerale, fiind, în acelaşi timp, săracă în calorii. Încearcă acest preparat, varză cu carne de porc, cu care poţi cuceri pe oricine.
Varză cu carne de porc - Ingrediente
1 varză 500 g piept de porc dezosat 6-7 felii kaizer 1 ceapă 250 ml borş 1 lingură pastă de roşii sare piper 2-3 foi dafin ulei apă boia
Varză cu carne de porc - Mod de preparare
Speli varza şi elimini primele 2-3 frunze. O toci fin şi o freci cu sare.
Tai carnea în bucăţi şi o prăjeşti în puţin ulei, într-o cratiţă acoperită cu capac. Când începe să se rumenească, poţi adăuga puţină apă. Laşi să se pătrundă bine carnea şi torni atâta apă cât este nevoie să nu se ardă.
Toci ceapa şi o pui peste carne. Când a devenit uşor sticloasă, adaugi boia, după gust. Pui varza şi kaizerul în oală, torni borşul şi laşi să fiarbă. Poţi turna apă, dacă vrei. După un sfert de oră adaugi pasta de tomate, foile de dafin, potriveşti de sare şi piper şi laşi la fiert 30 de minute, amestecând din când când.
Varză călită cu cotlete de porc. Secretele unei reţete delicioase
Varză călită cu cotlete de porc. Secretele unei reţete delicioase
Cârnaţi şi jumări cu varză călită