Varză cu carne tocată şi orez. O alternativă la delicioasele sarmale

varza cu carne si orez jpeg

Când alegi varza, pentru această reţetă de varză cu carne tocată şi orez, ai grijă să nu aibă frunze galbene, deoarece acest lucru arată că nu este proaspătă. De asemenea, frunzele nu trebuie să aibă pete şi să fie moi. În cazul în care cumperi varză pentru murat, alege-o pe cea cu foile mai mari de o palmă şi subţiri. La varza murată pe care o iei pentru sarmale, ai grijă ca foile să nu fie prea moi sau găurite, iar apa în care stă să nu fie tulbure sau să aibă un aspect uleios. Este semn că varza este aproape să se strice.

Varză cu carne tocată şi orez. O alternativă la delicioasele sarmale - Ingrediente

½ cană orez 500 g carne tocată ½ tijă ţelină tocată ¼ cană ceapă tocată sare 2 ouă bătute 1 varză 3 roşii 150 g caşcaval cimbru, pentru servit ulei, pentru uns tava

Varză cu carne tocată şi orez. O alternativă la delicioasele sarmale - Mod de preparare

Elimini primele 2-3 foi de la varză, o speli şi o toci fin. Fierbi orezul potrivit instrucţiunilor de pe ambalaj. Într-un vas mediu, amesteci bine orezul răcit cu carnea tocată, ţelina, ceapa, sare, după gust, şi ouăle.

Într-o tavă, pui hârtie de copt unsă cu puţin ulei. Aşezi un strat de varză tocată (jumătate din cantitate), pe care o împrăştii în mod egal pe fundul tăvii. Pui amestecul de carne, apoi restul de varză şi felii de roşii. Acoperi cu folie de aluminiu şi laşi la cuptor 10 minute. Dai folia la o parte şi mai laşi 20 de minute. Scoţi din cuptor, aşezi feliile de caşcaval şi ţii încă 10 minute. Serveşti cu cimbru.

Sarmale cu carne de pui în foi de viţă

Sarmale cu carne de pui în foi de viţă

Sarmale cu carne de porc în foi de varză

Sarmale cu carne de porc în foi de varză

Sarmale de post cu ciuperci, nuci şi stafide

Sarmale de post cu ciuperci, nuci şi stafide

Cea mai simplă reţetă de varză călită cu cârnaţi

Cea mai simplă reţetă de varză călită cu cârnaţi

Cârnaţi şi jumări cu varză călită

Cârnaţi şi jumări cu varză călită