Varză la cuptor

StockFood 00223470 jpeg

Pregătiţi-vă să întâmpinaţi varza nouă pe tarabele din pieţe, pregătin această delicioasă reţetă de varză cu kaizer la cuptor.

Dificultate mică Preparare 90' Pentru 4 porţii

Ingrediente

1 varză proaspătă potrivită

1 ceapă mare

150 g kaizer

50 g unt

4 linguri smântână

150 ml lapte

2 linguri caşcaval ras

2 linguri parmezan ras

2 ouă

3 linguri pesmet

sare

piper

Mod de preparare

Tai varza şuviţe, o opăreşti în apă cu sare 10 minute, o scurgi de apă şi o aşezi într-o formă termorezistentă unsă generos cu unt şi tapetată cu pesmet.

Separat, căleşti ceapa tăiată felii subţiri cu puţin unt, o scoţi cu lingura de supă şi o amesteci cu varza. În locul ei rumeneşti kaizerul tăiat bucăţi şi îl scoţi apoi deoparte.

Baţi ouăle cu laptele şi smântâna, adaugi caşcavalul ras şi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Torni totul peste varză, adaugi restul de unt tăiat bucăţele şi introduci vasul în cuptorul bine încins, pentru circa 40 de minute. Cu 10 minute înainte de a fi gata, presari deasupra parmezan ras, adaugi kaizerul prăjit şi mai laşi vasul la cuptor până se amestecă bine aromele şi se rumeneşte frumos deasupra. O serveşti caldă.

sursa foto: Stockfood