Varză murată cu carne de porc

varza murata cu carne de porc jpeg

Dacă suferi de dureri reumatice, cura cu varză acţionează ca un antiinflamator. Mănânci timp de 10-20 de zile câte 300 g de varză pe zi, din care 150 g în stare crudă (sub formă de salate), iar restul fiartă. Nu trebuie evitată nici varza murată pentru ca şi ea are o serie de beneficii asupra sănătăţii. Noi am preparat varză murată cu carne de porc şi am tras o carte câştigătoare din punct de vedere culinar.

Varză murată cu carne de porc - Ingrediente (4 porţii)

500 g carne de porc 1 varză murată 2 linguri ulei (sau untură de porc) 1 linguriţă cimbru uscat piper proaspăt râşnit

Varză murată cu carne de porc - Mod de preparare

Porţionezi carnea, o prăjeşti cu puţin ulei (sau cu untură de porc), la foc iute, până începe să-şi schimbe culoarea. Dai focul mai mic, condimentezi cu piper proaspăt râşnit, după gust, acoperi cu capac şi ţii să fiarbă înăbuşit, în zeama lăsată de carne. Mai adaugi din când în când câte puţină apă caldă, până când carnea este bine pătrunsă.

Între timp, scurgi varza de zeamă, o tai fideluţă şi o adaugi peste carne. Căleşti împreună, amestecând mereu să nu se prindă. Adaugi cimbrul uscat şi le fierbi înăbuşit încă 35 de minute. Mai amesteci din când în când. Serveşti caldă.