VIDEO Macarons de lămâie

macarons de lamaie jpeg

Rafinament. E calitatea cea mai de preţ pe care o au. Nu le întâlneşti pe toate drumurile, iar căutarea celor mai gustoase şi rafinate macarons poate deveni o adevărată aventură. Dar, poţi încerca să faci acasă, chiar la tine în bucătărie. Propunerea noastră de azi sunt macarons franţuzeşti de lămâie.

Ingrediente

Pentru blatul macarons

1 cană făină migdale 1 cană zahăr pudră 2 albuşuri un vârf linguriţă oţet de vin alb un sfert cană zahăr 1 linguriţă coajă de lămâie răzuită jumătate linguriţă extract pur de vanilie jumătate linguriţă suc de lămâie colorant alimentar galben

Pentru crema de lămâie

3 linguri unt, moale

1 cană zahăr pudră

2 linguriţe smântână

1 lingură suc lămâie

1 linguriţă coajă lămâie răzuită

un praf de sare

Mod de preparare

Cerni într-un bol făina de migdale şi zahărul pudră de două ori. Dă deoparte.

Într-un alt vas mai mare, mixezi albuşurile până când se fac spumă. Adaugă oţetul de vin şi continuă să mixezi. Adaugă cu grijă zahărul, lingură cu lingură. Poţi mări viteza mixerului şi amesteci până devine o spumă tare. Adaugă coaja de lămâie, extractul de vanilie, sucul de lămâie şi colorantul alimentar. Mixezi încă un minut. Cerne amestecul de făină şi zahăr pudră peste albuşurile bătute. Încorporezi cu grijă cu o spatulă (aşa cum vezi în filmuleţul de mai jos). Aluatul va arăta foarte dens la început, dar se va subţia pe măsură ce încorporezi.

Testează aluatul ca să vezi dacă are consistenţa potrivită. Testează aluatul astfel: dacă marginile se dizolvă, se întind în zece secunde, înseamnă că aluatul este gata. NU MIXA DIN NOU! Dacă vezi marginile, mai învârţi cu spatula de câteva ori şi testezi iar. Această etapă este cea mai importantă. Chiar crucială. Aşa că testează des blatul ca să te asiguri că nu l-ai mixat prea mult şi astfel s-a stricat compoziţia.

Transferă blatul într-un poş, cu capăt în formă rotundă. Formează cercuri de blat pe o hârtie de copt. Întinde bine foaia pe tejghea, ferm, pentru a scăpa de golurile de aer. Dacă nu le eliberezi, vor „exploda“ în timpul coacerii şi vor crăpa „scoicile“ de macarons. ŞI, cine vrea macarons crăpate?

Lasă-le să se odihnească şi să se usuce 15-30 de minute. Într-o zi umedă, ar putea dura chiar şi o oră dacă nu şi mai mult. Pentru a vedea dacă sunt gata de copt, atinge-le uşor. Dacă aluatul nu se lipeşte de degete, atunci este gata. Încinge cuptorul la 150 de grade Celsius.

Lasă-le să se coacă 18-20 de minute. Pentru a le verifica dacă s-au făcut, ia o „scoică“. Dacă nu se lipeşte fundul, atunci s-au făcut. Lasă-le să se răcească un sfert de oră şi apoi ia-le de pe hârtia de copt.

Cât se usucă, prepară crema de lămâie. Într-un bol, mixează untul până când devine pufos. Adaugă zahărul pudră, smântâna, sucul de lămâie, coaja de lămâie, extractul de vanilie şi sarea şi bate până când se amestecă bine.

Transferă crema într-un poş şi umple „scoicile“.

sursa: sweetandsavorybyshinee.com