VIDEO Tapas cu pastă de măsline şi cu chorizo

tapas jpeg

Vrei un aperitiv savuros şi uşor de preparat? Încearcă reţeta pe care chef Andrei Ţandără, bucătarul emisiunii „Click! Poftă bună!“, îţi recomandă să încerci acest tapas cu pasta de măsline, un preparat emblematic al bucătăriei spaniole.

Ai nevoie de

50 g măsline negre, fără sâmburi 50 g măsline Calamata, fără sâmburi 5 frunze busuioc 35 ml ulei de măsline 2 căţei de usturoi salam chorizo brânză cu mucegai ulei pentru prăjit 1 baghetă

Mod de preparare

Pui măslinele în blender şi le mixezi cu ulei de măsline, busuioc, usturoi, sare şi piper. Mixezi până când obţii o pastă pe care o pui într-un bol şi o mai stropeşti cu câteva picături de ulei de măsline.

Tai feliile de baghetă şi le împarţi astfel: câteva dintre ele le freci cu usturoi, le stropeşti cu ulei de măsline şi, dacă vrei mai sărat, presari sare şi piper, apoi întinzi pasta de măsline; altele le frigi în tigaie, le laşi la răcit, apoi întinzi pe ele pasta.

Feliile de pâne care ţi-au mai rămas le aşezi într-o tavă de cuptor, pui pe ele brânză cu mucegai, felii de chorizo, iar brânză, apoi dai tava la cuptorul încins, aproximativ 7 minute.

Serveşti tapas ca aperitiv, însoţite de un pahar de vin sau de bere.