Vinete cu roşii, busuioc şi mozzarella

Dacă te întrebi ce ai putea să pregăteşti din vinete, probabil îţi vei imagina ce ai vrea să mai vezi în farfurie: roşii zemoase, verdeţuri aromate şi brânză delicioasă. Avem aici reţeta potrivită pentru o combinaţie foarte reuşită.
Ingrediente:
2 vinete, tăiate în felii cu grosimea de 2 cm
600 g sos napoletan
2-3 roşii
3 linguri frunze de busuioc mărunţit
1 lingură frunze de pătrunjel tocat
20 g parmezan ras
40 g mozzarella tăiată cubuleţe
2 linguri ulei
sare
Preparare:
Încălzeşti cuptorul. Presari rondelele cu sare şi le laşi 5 minute, după care le dai printr-un jet de apă rece şi le pui pe hârtie absorbantă.
Încingi uleiul într-o tigaie şi pui vinetele la prăjit, la foc mediu, două minute pe fiecare parte.
Torni sosul napolitan într-o tavă tapetată, apoi aşezi rondelele de vinete, peste care pui feliile de roşii, busuiocul mărunţit şi cele două tipuri de brânză.
Bagi tava la cuptor şi o laşi până când brânza capătă o crustă aurie şi vinetele se frăgezesc.
Decorezi cu pătrunjelul tocat şi serveşti cu pâine crocantă.
Sursa:
Foto: