Vinete cu sos de roşii, la cuptor

Această reţetă de vinete cu sos de roşii, la cuptor este foarte uşor de preparat şi vor şi mai atrăgătoare dacă vei folosi pesmet. Aromele vinetelor şi roşiilor se vor îmbina perfect în acest preparat, pe care îl poţi servi la prânz, în familie.
Vinete cu sos de roşii, la cuptor - Ingrediente
2 vinete, tăiate felii groase cam de 1 cm sare 1 1/2 cană pesmet 1 lingură condimente italiene 2 ouă ulei 500 g roşii mărunţite, în suc propriu 2 căni brânză mozzarella 2/3 cană parmezan răzuit 1/2 cană busuioc tocat
Vinete cu sos de roşii, la cuptor - Mod de preparare
Presari sare pe fiecare felie de vinete şi le laşi deoparte, să se scurgă amăreala din ele. Apoi, le speli pentru a îndepărta sarea. Încingi cuptorul, ungi cu puţină grăsime o tavă şi o dai deoparte.
Într-un vas, amesteci pesmetul, condimentele italiene şi sare. Într-un alt vas, baţi ouăle. Scufunzi fiecare felie pe ambele părţi în ou, apoi, imediat, dai prin amestecul de pesmet, până se acoperă complet. Apoi, le aşezi în tavă. Procedezi aşa cu fiecare felie. Laşi la cuptor 20 de minute. La jumătatea timpului, le întorci pe partea cealaltă şi laşi până se rumenesc. Scoţi din cuptor şi dai deoparte.
Împrăştii jumătate de cană de sos de roşii, pe fundul unei tăvi. Pune jumătate din feliile de vinete într-un strat. Apoi torni iar suc de roşii deasupra vinetelor. Presari o cană de mozzarella peste sos, apoi o treime de cană cu parmezan, şi un sfert din busuioc. Repeţi cu un strat de vinete, restul de sos de roşii, mozzarella şi parmezanul.
Laşi la cuptor 15-20 de minute până când brânza se topeşte şi începe să se rumenească pe margini. Presari restul de busuioc. Serveşti imediat.
sursa: http://www.gimmesomeoven.com/