Vinete cu urdă şi ardei

vinete cu urda si ardei jpeg

Urda slabă de vacă se obţine din zerul rămas după închegarea caşului. Conţine, de aceea, o cantitate mare de proteine şi este foarte săracă în grăsimi. Urda obţinută din lapte de oaie conţine şi o cantitate importantă de lipide (triplă faţă de urda proaspătă de vacă). Pentru această reţetă de vinete cu urdă şi ardei poţi folosi ce fel de brânză vrei.

Vinete cu urdă şi ardei - Ingrediente

3 vinete 2 cepe ½ kg urdă sau brânză de vaci 100 g parmezan ras 4 linguri ulei 2 ardei graşi roşii 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar sare piper

Vinete cu urdă şi ardei - Cum se prepară

Se spală vinetele, se curăţă de coajă şi se taie pe lungime în felii de circa 5 mm grosime. Se presară cu sare pe ambele părţi şi se lasă la scurs pentru 15 minute. Apoi se şterg de apă şi se rumenesc uşor pe ambele părţi. Se scot pe şervete de hârtie care să absoarbă grăsimea şi se lasă să se răcorească. Se amestecă urda cu ceapa tocată mărunt sau dată pe răzătoarea mare, cu mărarul tocat, sare şi piper. Se taie ardeii pe lung în bastonaşe subţiri. Pe fiecare felie se pune o lingură din amestecul de urdă, peste urdă câte unul-două bastonaşe de ardei şi se rulează. Vinetele cu urdă şi ardei se servesc imediat decorate cu pătrunjel şi presărate cu parmezan.