Vinete la cuptor cu brânză şi sos de roşii

vinete cu branza jpeg

Felii de vinete cu suc de roşii, brânză şi busuioc, ce poate fi mai bun de la un preparat făcut la cuptor? Află aşadar cum se face această reţetă de vinete la cuptor cu brânză şi  sos de roşii!

De ce ai nevoie pentru vinete la cuptor cu brânză şi sos de roşii

2 vinete mari 1 praf de sare 600 ml suc de roşii 200 g făină piper 5 ouă 3 linguri lapte 400 g pesmet oregano ulei, pentru prăjit 200 g parmezan ras 400 g mozzarella busuioc

Vinete la cuptor cu brânză şi sos de roşii - Mod de preparare

Tai vinetele felii şi le sărezi. Le laşi 30 de minute, după care le ştergi cu prosoape de hârtie. Combini făina cu sare şi piper. Baţi ouăle cu laptele şi, separat, amesteci pesmetul cu oregano.

Treci feliile de vinete prin făină, după care prin ouă şi la final prin pesmet. Încingi uleiul şi rumeneşti fiecare felie de vânătă câte 2 minute pe fiecare parte. Le scoţi pe şervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei. Aşezi un strat de vinete într-o tavă de cuptor, pui jumătate din cantitatea de mozzarella rasă şi un sfert din cea de parmezan. Presari câteva frunze de busuioc şi jumătate din cantitatea de suc de roşii. Mai pui un strat de vinete, restul de brânză, suc de roşii şi frunze de busuioc.

Dai tava la cuptor 35-40 de minute.

Sursa foto http://thehungrybluebird.com

http://thehungrybluebird.com

Musaca de vinete şi cartofi cu carne

Musaca de vinete şi cartofi cu carne

Cea mai simplă reţetă de zacuscă de vinete

Cea mai simplă reţetă de zacuscă de vinete

Cea mai bună pizza cu vinete

Cea mai bună pizza cu vinete

Vinete cu sos de roşii la cuptor

Vinete cu sos de roşii la cuptor