Vinete umplute cu carne tocată

vinete umplute cu carne tocata jpeg

Pentru că e sezonul vinetelor şi vrem să le preparăm în fel şi chip (nu numai salată de vinete coapte), iată o reţetă de vinete umplute cu carne tocată care va potoli pofta celor care vor să se bucure de gustul inconfundabil al acestei legume.

Vinete umplute cu carne - Ingrediente

3 vinete potrivite 500 g carne tocată 1 ceapă mare 3 căţei de usturoi 3 linguri pastă de tomate 3 linguri ulei de măsline 50 g caşcaval pătrunjel verde busuioc verde sare piper ketchup

Vinete umplute cu carne - Cum se prepară

Se spală vinetele, se taie în două, pe lungime, li se scoate miezul, se ung cu ulei, se presară cu sare şi se lasă deoparte. Se taie ceapa mărunt, se căleşte în ulei bine încins pînă se înmoaie. Se adaugă miezul vinetelor tăiat mărunt, carnea tocată, usturoiul zdrobit, sare şi piper, după gust. Când zeama lăsată de carne şi de legume a scăzut, se dă compoziţia deoparte de pe foc. Se amestecă compoziţia de carne cu pasta de tomate, pătrunjel şi busuioc verde, apoi se umplu vinetele şi se pun la cuptor pentru circa 20 de minute. Înainte cu 10 minute de a fi gata, se presară caşcaval ras deasupra. Vinetele umplute cu carne tocată se servesc calde, garnisite cu verdeaţă şi cu ketchup.