Vită în stil mongolez

scmb1 682x1024 jpeg

Atât de rapid şi de uşor! Aceasta este propunerea noastră pentru azi: carne de vită cu un sos plin de arome asiatice.

Pentru 5-6 porţii

Ingrediente

1 kg carne de vită, tăiată foarte subţire 1 ceapă, tocată fin 1 ardei roşu, tăiat felii 3/4 cană sos de soia 1 cană apă 1 lingură usturoi pisat jumătate linguriţă ghimbir răzuit jumătate cană sos hoisin jumătate cană gem de piersici 3 linguri amidon porumb 3 linguri apă 1lingură ulei de măsline

Mod de preparare

Pune carnea, ardeiul şi ceapa într-o tigaie încinsă cu ulei de măsline.

Amestecă sosul de soia cu gemul de piersici, usturoiul, ghimbirul sosul hoisin şi o cană de apă, într-un vas de mărime medie. Când s-a mai rumenit carnea, toarnă combinaţia lichidă peste vită.

Lasă la foc mic să se înăbuşe. Cu jumătate de oră înainte de a servi, dă focul mai tare. Amestecă amidonul cu cele trei linguri de apă şi pune în sos pentru a se îngroşa.

Se poate servi cu orez sau paste.

sursa: thereciperebel.com