Amandină

amandina1 jpeg

Mulţumim Adrianei Mariana Rada din Oradea pentru această apreciată reţetă.

Ingrediente

Pentru blat 8 oua 8 linguri zahar 8 linguri faina 2 plicuri zahar vanilat 2 linguri cacao 1 plic praf de copt

100 gr zahar

150 ml apa

1 esenta rom

250gr zahar

2 linguri faina

3 oua intregi

250ml lapte

1 esenta de rom

1 lingura cacao

50gr ciocolata menaj

250 gr. unt

300gr ciocolata menaj

1 lingura ulei.

Mod de preparare

Pentru blat separi ouale. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, zaharul vanilat si praful de copt.Cand s-a dublat ca volum se adauga cacaua si faina.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se amesteca cu compozitia de galbenusuri.Compozitia se coace la foc potrivit timp de 25-30 minute intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie. Dupa ce s-a copt se lasa la racit apoi se indeparteaza hartia.

Pentru sirop caramelizezi zaharul apoi adaugi apa lasi sa fiarba putin pana se topeste tot zaharul. Se lasa la racit si apoi se adauga esenta de rom. Pentru crema se bat bine cele 3 oua intregi cu zaharul, cele 2 linguri de faina si la urma laptele. Se pune la foc mic si amesteca tot timpul ca sa nu se faca cocoloase pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga esenta de rom cacaoa si ciocolata razuita marunt si se amesteca pana se topeste ciocolata. Se lasa la racit apoi se amesteca cu untul frecat in prealabil spuma.

Blatul racit se taie in doua, se insiropeaza, se pune crema iar deasupra se orneaza cu ciocolata topita si putina crema.