Aperitiv cu cremă de brânză şi avocado

French crullers with avocado cream jpeg

E o noapte specială, de veselie şi trebuie să te bucuri şi atunci când vine vorba de meniu. Sperăm ca ideile noastre să vă placă.

Ingrediente

Pentru aluat

80 ml apă 50 g făină 40 g unt 2 ouă, la temperatura camerei ulei pentru uns

Pentru cremă

1 avocado foarte copt

2 linguri zeamă lămâie

1 căţel usturoi, pisat

felii de măsline verzi cu ardei

sare

200 g brânză feta

Pui apa şi untul într-o cratiţă pe baie de aburi şi laşi să se topească. Adaugi făina cernută şi amesteci. Laşi la foc mic 1-2 minute. Dai deoparte.

Baţi un ou într-un bol şi dai deoparte. Pe celălalt îl mixezi în alt bol, apoi îl pui în compoziţia de făină şi baţi bine. Treptat torni din oul dat deoparte şi mixezi. Încingi cuptorul.

Ungi o tavă cu ulei şi, cu un poş, formezi „scoici“ din aluat. Dacă ţi-a mai rămas ou, ungi fiecare formă. Laşi la cuptor 25 de minute până devin aurii. Scoţi din cuptor,

crestezi pe fiecare ca să iasă aburul, le bagi iar în cuptor 15 minute pentru a se usca. Le scoţi şi le laşi să se răcească.

Pentru cremă tai avocadoul în două, elimininând sâmburele şi coaja. Le pui într-un blender împreună cu zeama de lămâie, brânza feta, usturoiul şi sare, după gust. Mixezi până obţii o compoziţie cremoasă.

Tai „scoicile“ pe jumătate şi le umpli cu crema de brânză şi feliile de măsline. Le serveşti reci.

sursa foto: Profimedia