Aperitiv rapid: bărcuţe cu hummus şi castraveţi

barcute cu hummus si castraveti jpeg

Sunt momente în care ai face aproape orice să îi convingi pe cei mici să mănânce mai multe legume. Dar iată că există şi reţete ingenioase, care îţi pun creativitatea la lucru, precum acest aperitiv rapid. Atât copiii, cât şi adulţii vor fi atraşi de apetisantele bărcuţe cu hummus şi castraveţi, iar misiunea ta va fi îndeplinită în cel mai scurt timp.

Astfel, castraveţii „sculptaţi“ sunt rapid umpluţi cu hummus, avocado, morcovi, roşii, ceapă şi lăstari (sau germeni – adică seminţele de legume sau cereale care au încolţit). Este un preparat atât de proaspăt şi de revigorant, încât nu mai trebuie să te convingem să îl încerci. Ai un aperitiv light, cu puţini carbohidraţi, puţină sare, fără gluten, care poate fi o alternativă sănătoasă la pâine.

Bărcuţe cu hummus şi castraveţi – Ingrediente

1 castravete mare, tăiat pe lungime 6 linguri de hummus (reţeta completă aici) 15 g morcovi daţi prin răzătoare 25 g germeni sau vlăstari 50 g roşii 40 g ceapă roşie, tocată 90 g avocado, feliat zeamă de lămăie, proaspăt stoarsă sare grunjoasă, după gust piper, după gust

reţeta completă aici

Bărcuţe cu hummus şi castraveţi – Mod de preparare

Scoţi miezul şi scobeşti cât mai bine castravetele, folosind o lingură de măsurat.

image

Umpli fiecare bărcuţă cu 3 linguri de hummus. Decorezi cu restul de ingrediente şi termini aperitivul cu sare, piper şi zeamă de lămâie.

image

Felii crocante de sfeclă, cu hummus (fără gluten)

Felii crocante de sfeclă, cu hummus (fără gluten)

Hummus din fasole albă şi ardei copt (tensiune)

Hummus din fasole albă şi ardei copt (tensiune)

Hummus cu sfeclă roşie (imunitate)

Hummus cu sfeclă roşie (imunitate)