Clătite cu carne

1366887436 3446aperitiv 20rapid jpeg

E weekend, dar asta nu înseamnă că ai mult timp la dispoziţie pentru a-l petrece în bucătărie. Aşa că, poţi încerca, în orice situaţie, acest aperitiv.

Număr porţii: 2 Timp de preparare: 45 min Dificultate: medie

Ingrediente

Pentru clătite

2 ouă

250 ml lapte

170 g făină

1 lingură ulei

sare

Pentru umplutură

1 ceapă mică

2 căţei usturoi

3 linguri ulei

400 g carne porc tocată

400 g roşii din conservă

sare

piper

2 linguri rozmarin

Mod de preparare

Amesteci ouăle cu laptele şi sarea, adaugi treptat făina şi amesteci până obţii un aluat subţire, apoi adaugi uleiul. Încingi tigaia, o ungi cu puţin ulei şi faci clătitele cât mai subţiri. Căleşti ceapa tocată mărunt şi usturoiul zdrobit, adaugi carnea tocată şi fierbi înăbuşit.

Când carnea este pătrunsă, adaugi roşiile, sare, piper şi o lingură de rozmarin şi mai laşi să fiarbă circa 5 minute. Umpli clătitele cu amestecul de carne, le rulezi, torni peste ele smântâna şi presari restul de rozmarin.