Clătite cu carne
E weekend, dar asta nu înseamnă că ai mult timp la dispoziţie pentru a-l petrece în bucătărie. Aşa că, poţi încerca, în orice situaţie, acest aperitiv.
Număr porţii: 2 Timp de preparare: 45 min Dificultate: medie
Ingrediente
Pentru clătite
2 ouă
250 ml lapte
170 g făină
1 lingură ulei
sare
Pentru umplutură
1 ceapă mică
2 căţei usturoi
3 linguri ulei
400 g carne porc tocată
400 g roşii din conservă
sare
piper
2 linguri rozmarin
Mod de preparare
Amesteci ouăle cu laptele şi sarea, adaugi treptat făina şi amesteci până obţii un aluat subţire, apoi adaugi uleiul. Încingi tigaia, o ungi cu puţin ulei şi faci clătitele cât mai subţiri. Căleşti ceapa tocată mărunt şi usturoiul zdrobit, adaugi carnea tocată şi fierbi înăbuşit.
Când carnea este pătrunsă, adaugi roşiile, sare, piper şi o lingură de rozmarin şi mai laşi să fiarbă circa 5 minute. Umpli clătitele cu amestecul de carne, le rulezi, torni peste ele smântâna şi presari restul de rozmarin.