Aperitive cu somon şi aluat foitaj - Reţeta pas cu pas

aperitive cu somon afumat si aluat foitaj jpeg

Joacă-te şi tu cu aceste ingrediente şi vei obţine rapid o tavă cu aperitive delicioase. Acestea sunt simple şi se prepară repede. În plus, le poţi personaliza cu ingredientele tale preferate. De bază sunt ingredientele precum crema de brânză şi somonul. La petreceri sau la mesele festive, toată lumea se va linge pe degete de bune ce sunt!

Aperitive cu somon şi aluat foitaj - Ingrediente

1 foaie aluat foitaj (decongelat în prealabil) 230 g cremă de brânză tartinabilă 140 g somon afumat mărar tocat, arpagic sau ceapă verde, pentru ornat 1 albuş bătut, pentru uns

Cum se prepară aperitivele cu somon şi aluat foitaj

Încălzeşti cuptorul la foc mare. Aşezi hârtie de copt într-o tavă şi o dai deoparte.

Aşezi foaia de aluat foitaj pe o suprafaţă pudrată şi o întinzi uşor cu un făcăleţ, ca să o nivelezi. Cu un cuţit, tai foaia în 9 pătrate egale.

Tot cu un cuţit, crestezi o margine foarte subţire la fiecare pătrăţel, apoi înţepi aluatul cu o furculiţă, din loc în loc. Aşezi pătratele în tava pregătită.

image

Ungi bucăţile de aluat cu albuş bătut, dai tava la cuptor şi le coci conform indicaţiilor de pe pachet, până se rumenesc, aproximativ 10-12 minute. Le scoţi şi le laşi să se răcească 5 minute.

Întinzi pe fiecare cantitatea dorită de cremă de brânză, apoi aşezi o bucăţică de somon afumat.

image

Presari mărar tocat sau arpagic sau ceapă verde. Serveşti imediat aceste aperitive cu somon şi aluat foitaj.

image

www.gimmesomeoven.com