Nimic mai bun decât o bucată de plăcintă sau de tartă cu fructe, caldă, presărată cu zahăr vanilat! În cele ce urmează găseşti câteva ponturi să-ţi iasă nişte plăcinte de lins pe degete!

Pentru crustă crocantă
Nu cred că e cineva care să vrea o plăcintă cu aluatul moale, zemos. Pentru ca tarta să aibă crusta crocantă, la finalul coacerii, presară o lingură de făină şi una de zahăr peste aluat, înainte de a pune umplutura. În acest fel, nu va absoarbe zeama din amestecul cu fructe.

Sotează fructele înainte
Tot pentru a evita înmuierea exagerată a aluatului, înainte de a le pune peste foi sau aluat, sotează fructele, cu atât mai mult dacă alegi unele zemoase, cum sunt căpşunile. Plăcinta va avea un gust mai bun, iar aluatul nu va mai prelua din zeama lăsată de fructe în timpul coacerii.

continuarea pe clickpentrufemei.ro

Loading...
Evaluează articolul