Un delicios preparat pentru toţi cei dragi. Nu uita şi de un pahar cu vin roşu!

Ingrediente

7-8 ardei
500 g carne de porc tocată
100 g orez
1 ou
5-6 cepe
2 morcovi
1 lingură făină
sare
piper
pătrunjel
4 linguri pastă de tomate
ulei
1 kg roşii
apă

Mod de preparare

Tai capacele ardeilor şi le scoţi seminţele. Toci cepele şi le căleşti în ulei până când devin uşor sticloase. Pui morcovii curăţaţi şi daţi prin răzătoarea mică. După 2-3 minute, adaugi orezul spălat şi mai laşi pe foc până se înmoaie puţin, amestecând constant.

Dai deoparte şi laşi orezul să se răcească. Adaugi carnea, oul, făina, pasta de tomate, sare, piper şi pătrunjel tocat. Amesteci şi umpli ardeii cu această compoziţie. Ai grijă să nu fie foarte plini, deoarece orezul se va umfla la fierbere şi ardeii vor crăpa. Descojeşti roşiile şi le pasezi. Pui sucul în oală, alături de ardei, mai adaugi puţină apă şi laşi ardeii să fiarbă la foc mic.

Loading...