Preparatele care au în compoziţie legume sau orez sunt sănătoase şi ţin de foame mult timp. Când eşti în pană de idei, alege această reţetă pentru zilele de post.

 

  • Pregătire:10 min
  • Porții:5
  • Gătire:50 min
  • Timp total:1h
  • Categorie:fel principal
Ingrediente

6 ardei graşi roşii
2 cepe mari
ulei
sare
piper
3-4 căţei usturoi pisaţi
100 g ciuperci feliate
150 g orez
150 g caşcaval vegetal
50 g porumb dulce, din conservă
50 g măsline negre, feliate
3 linguri seminţe de pin, prăjite
3 linguri pătrunjel tocat
frunze de ceapă verde, pentru decor
450 ml apă

 
Mod de preparare

Speli ardeii, îi tai în două, pe lungime, îi cureţi de seminţe şi îi laşi la scurs cu gura în jos. Căleşti ceapa în ulei, până devine sticloasă, condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi adaugi usturoiul. Sotezi câteva minute şi pui ciupercile, orezul spălat şi apa. Când scade lichidul, opreşti focul.

Umpli jumătăţile de ardei cu amestecul călit, razi caşcavalul vegetal, presari boabele de porumb scurse, măslinele, seminţele de pin şi pătrunjelul tocat. Îi aşezi într-o tavă şi îi dai la cuptor până când se topeşte caşcavalul. Îi serveşti calzi, decoraţi cu ceapă verde tocată.

Foto: Profimedia

Loading...
Evaluează articolul