Aceste aripioare de pui sunt foarte delicioase, aşa că merită să încerci reţeta de mai jos măcar o dată. Sunt acoperite cu un sos care le ajută să se caramelizeze perfect.

Aripioare de pui marinate în sos de soia – Ingrediente (2 porţii)

2 aripioare de pui
½ linguriţă sare
2 linguri vin
2 linguri sos de soia închis la culoare
2 linguri sos de soia deschis la culoare
1 lingură ulei
350 ml băutură carbogazoasă gen cola
1 ceapă verde
2 ardei iuţi uscaţi
7 g ghimbir, descojit şi tăiat cubuleţe

Aripioare de pui marinate în sos de soia – Mod de preparare

Într-un vas mare, marinezi aripioarele de pui cu sarea, 1 lingură de vin, 1 lingură de sos de soia închis la culoare şi 1 lingură de sos de soia deschis la culoare. Le laşi 10 minute.
pasul1
Umpli o tigaie adâncă cu apă, până la jumătate, şi laşi să dea în clocot. Adaugi aripioarele de pui, le opăreşti 3-5 minute, apoi le scoţi. Arunci apa.
pasul2
Încingi uleiul în tigaie, la foc mediu spre mare. Pui din nou aripioarele în vas şi le căleşti, amestecând, aproximativ 5 minute. Apoi adaugi sucul cu aromă de cola şi pui restul de vin şi cele două tipuri de sos de soia.
pasul3
Tai ceapa verde pe diagonală. Adaugi ardeii uscaţi în tigaie, ceapa şi ghimbirul. Laşi să dea în clocot, la foc mare, apoi reduci flacăra şi fierbi aripioarele la foc mic aproximativ 15 minute, până când sosul se îngroaşă şi aripioarele sunt bine rumenite.
pasul4
Sursa + foto: kitchenstories.io

Loading...