Bucătăria mediteraneană a fost dintotdeauna o atracţie pentru noi, românii. Am încercat tot felul de reţete care mai de care mai sănătoase ori mai uşoare şi apetisante. Iată încă una.

Ingrediente

10 aripioare de pui
200 g măsline
5-6 linguri ulei de măsline
1 crenguţă de rozmarin
1 crenguţă de salvie
1 căpăţână de usturoi
3 căţei de usturoi
1 lămâie
zeama de la 2 lămâi
3 foi de dafin
sare
piper

Cum se prepară

Se spală aripioarele de pui, se zvântă cu prosoape absorbante şi se aşază într-un castron mare. Separat, în alt vas, se amestecă zeama de lămâie, uleiul de măsline, sare, piper, cei 3 căţei de usturoi zdrobiţi, rozmarinul, salvia, frunzele de dafin şi se toarnă peste aripioare. Se acoperă castronul şi se pune la rece pentru aproximativ 30 de minute. Se aşază aripioarele marinate într-o tavă, se adaugă printre ele felii de lămâie, măsline şi căpăţâna de usturoi, necurăţată de coajă (dar spălată bine) şi tăiată pe jumătate. Se stropesc cu sosul marinat şi se introduc în cuptorul bine încins pentru aproximativ 40 de minute, până ce se rumenesc frumos deasupra. Se servesc calde.

Loading...