Bucătăria Moldovei este un adevărat univers gastronomic, fiind recunoscut faptul că este una dintre cele mai gustoase. Daniel-Bertoni Albert a cules mai multe reţete din această zonă şi vă recomandă să le preparaţi pentru cei dragi.

Ingrediente:

1 l lapte

400 g paste

8 ouă

300 g zahăr

200 g stafide

sucul şi coaja de la 1 portocală

1 esenţă vanilie

100 g unt

½ linguriţă sare

Mod de preparare:

Hidratezi stafidele în sucul de portocală. Fierbi pastele în lapte, apoi le strecori. Baţi ouăle cu sarea, zahărul, vanilia şi cu coaja rasă de protocală, apoi încorporezi pastele şi stafidele.

Ungi cu unt o tavă sau un vas ceramic, răstorni compoziţia, o netezeşti şi o dai la cuptorul încins 40-45 de minute, la 180 °C.

FOTO: Claudiu Onofrei

Loading...