Mulţumim Monicăi Antoniciuc din Galaţi pentru această reţetă!

Pentru blat
500 g făină
2 ouă
60 g unt topit
20 g drojdie
2 linguri zahăr
1 cană lapte
1/2 linguriţă sare
coajă de lămâie

Pentru umplutură
300 g brânză de vaci
2 ouă
3 linguri zahăr
2 plicuri zahăr vanilat
1 lingură griş
100 g stafide aurii
1 ou pentru uns băscuţele
zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare

Cerni făina într-un vas şi formezi în mijloc o gropiţă, unde dizolvi drojdia frecată cu puţin zahăr şi o lingură cu lapte. Pui restul ingredientelor şi frămânţi un aluat omogen şi neted, pe care îl laşi la crescut.

2Întinzi o foaie de 1 cm grosime, decupezi cercuri, pe care le pui într-o tavă unsă şi tapetată. Le laşi să crească, după care, cu fundul unui pahar, faci o adâncitură în fiecare cerc. Baţi ouăle cu zahărul şi le amesteci cu brânza scursă bine, grişul şi cu zahărul vanilat.

3Pui câte două linguriţe din compoziţia de brânză în adânciturile făcute şi presari câteva stafide deasupra fiecărei băscuţe. Le ungi cu oul bătut cu o linguriţă de zahăr şi dai la cuptor 45 de minute, la foc mic. Când le scoţi din cuptor, le mai ungi încă o dată cu ou bătut. Le presari cu zahăr pudră.

Loading...